Meester Vos belastingadviseurs

Stamrecht bv oprichten? Belastingadviseur nodig voor de jaarlijks verplichte administratie van uw stamrecht? Meester Vos belastingadviseurs uit Ede staat al meer dan 10 jaar voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wij hanteren vaste prijzen voor oprichting en administratie. Duizenden tevreden klanten gingen u voor.


Ontslagvergoeding

Wanneer u bij gedwongen ontslag een gouden handdruk, ontslagvergoeding, of afkoopsom van uw werkgever ontvangt, wilt u hier netto zoveel mogelijk aan overhouden. Direct de helft weer inleveren bij de belastingdienst, is voor de meeste mensen geen aantrekkelijke gedachte. Gelukkig kunt u op diverse manieren belasting besparen op uw gouden handdruk, ontslagvergoeding, of afkoopsom. Belastingbesparing door oprichten van een  Stamrecht B.V. is in veel gevallen een optie. Meester Vos Belastingadviseurs kan u adviseren over de voor u best mogelijke manier om uw gouden handdruk aan te wenden.

Gouden handdruk is belastbaar loon

De gouden handdruk die een werknemer bij gedwongen ontslag van de werkgever ontvangt, vormt belast loon voor de loonbelasting. De belastingdienst ziet de ontslagvergoeding als loon voor de inkomstenbelasting en u moet hierover 52%, 42%, of 33% belasting betalen.

Wanneer u de gouden handdruk in één jaar, in één keer laat uitbetalen, is in het betreffende jaar sprake van een extra hoog inkomen. Immers, de totale afkoopsom wordt bij het in dat jaar genoten loon opgeteld. De ontslagvergoeding en het genoten loon vallen dan meestal in het hoogste belastingtarief van 52%.

Minder belasting betalen over afkoopsom

Wanneer u de afkoopsom gespreid over meerdere jaren laat uitbetalen, is uw totale jaarlijkse inkomen lager. U betaalt dan meestal minder belasting, bijvoorbeeld 42%, of 33%.
Er zijn diverse manieren waarop u uw gouden handdruk gespreid kunt laten uitbetalen.

Lijfrente

  • U kunt de afkoopsom gespreid ontvangen wanneer de werkgever deze rechtstreeks stort bij een verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij beheert het gestorte kapitaal en betaalt lijfrenten gespreid aan u uit. U betaalt op deze manier minder loonbelasting dan wanneer u de totale ontslagvergoeding in één keer ontvangt.

Banksparen

  • U kunt de afkoopsom laten storten op een stamrechtspaarrekening. De bank draagt zorg voor de periodieke uitkeringen.

Belastingbesparing door oprichten Stamrecht B.V.

  • U kunt een zogenoemde Stamrecht bv oprichten en het totale bedrag laten storten op uw eigen Stamrecht bv. Uw Stamrecht bv zal de met loonbelasting belaste uitkeringen doen.

Lees meer over de voordelen en de nadelen van de verschillende opties op de pagina: Loonbelasting over een ontslagvergoeding